Annelore Deprez

Annelore Deprez is professor bij de vakgroep Communicatiewetenschappen en lesgever van het vak 'Academisch Rapporteren in de Communicatiewetenschap'. Haar onderzoekexpertise in journalism studies betreft de inhoudelijke aspecten van de boodschap en politieke communicatie. In haar doctoraatsonderzoek 'Internationale conflictberichtgeving in de Vlaamse geschreven pers: een longitudinale framing- en representatieanalyse van de Eerste en Tweede Intifada' ontwikkelde ze een meetinstrument voor longitudinaal framingonderzoek.

Contact

Academic Bibliography

http://biblio.ugent.be/person/801001484056

Recent Publications

Deprez, A.; Van Leuven, S.; De Vuyst, S.; De Dobbelaer, R. & Raeymaeckers, K. (2015). Onderzoeksnotitie: Het veranderende medialandschap en jobtevredenheid bij Vlaamse beroepsjournalisten. Tijdschrift voor Arbeidsvraagstukken, 31 (1): 46-61.

Deprez, A.; Raeymaeckers, K. & Van Leuven, S. (2011). Framing van de eerste en tweede intifada in de Vlaamse en Nederlandse pers: een casestudy van De Morgen en het NRC Handelsblad. Tijdschrift voor Communicatiewetenschap, 39 (1): 21-43.

Deprez, A. & Raeymaeckers, K. (2011). Bottlenecks in the coverage of the Israeli–Palestinian conflict: the coverageof the first and second intifada in the Flemish press. Media, War & Conflict, 1-18.